Agoria zet bedrijven op weg van digitalisering

Dit artikel delen:
Scan

Technologiefederatie Agoria lanceert een nieuw programma om bedrijven te helpen bij hun digitalisering: Digicoach. Dat bestaat uit drie modules. Agoria werkt hiervoor samen met de Vlaamse, Waalse en Brusselse overheid.

Het Digicoach-programma bevat een aantal online toepassingen die gratis ter beschikking worden gesteld voor ondernemingen. Digiscan is een feedback tool voor een digitale ontwikkelingstrajecten en geeft bedrijven een kader om zichzelf te evalueren op het vlak van digitale transformatie met aandacht voor innovatie, zakenprioriteiten, het digitaliseren van de bedrijfsprocessen en de digitale cultuur in een bedrijf. Digiskills geeft de werknemers van een bedrijf inzicht in hun eigen digitale vaardigheden. Waar is bijscholing en/of omscholing nodig om relevant te blijven in een bepaalde job, nu en in 2030? Digiconnect helpt bedrijven dan weer om op snel de weg te vinden naar leveranciers van digitale technologie, infrastructuur, datagedreven toepassingen en allerhande digitale oplossingen. Het is de snelste weg naar dienstverleners voor digitale projecten.

Het hele programma kwam tot stand zonder subsidies. Danny Goderis, manager Digitaal bij Agoria, noemt het een ‘historische kans om de digitale versnelling van de voorbije maanden duurzaam te maken en er voor te zorgen dat niemand achter blijft’. ‘In de afgelopen maanden werd het extra duidelijk hoe belangrijk digitale technologie is om de economische activiteit in stand te houden, om te kunnen samenwerken en in contact te blijven met klanten. Het gebruik van het internet steeg met zo’n vijftig procent. Had een dergelijke crisis zich dertig jaar geleden voorgedaan, dan was onze economie met de grond gelijk gemaakt. De voorbije maanden hebben we met ons allen aan een nooit gezien tempo het digitale tijdperk omarmd’, zegt Goderis.

Veel bedrijven en organisaties vergaderen nu online of leren op afstand, maar digitalisering is meer dan dat, onderstreept Goderis. ‘Het gaat ook over innovatie met klanten en efficiënt werken. Het potentieel in ons land is enorm en een versnelling van de digitale economie is een hoeksteen in elk toekomstgericht relanceplan. Daarom maakten wij als technologiefederatie dit online coaching programma dat we gratis beschikbaar maken voor iedereen. Daarnaast gaan onze experten ook langs bij de bedrijven om hen van dichtbij wegwijs te maken, uiteraard toch met de nodige afstand.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-27T13:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.