België schermt toegang tot 5G-infrastructuur af

Dit artikel delen:
5G

De Nationale Veiligheidsraad (NVR) heeft beslist de toekomstige kritieke 5G-infrastructuur in ons land te beschermen, meldt Belga. De regering bouwt een aantal beperkingen in om ‘niet-wenselijk’ gebruik van de infrastructuur te voorkomen, zegt minister van Telecommunicatie Philippe De Backer (Open VLD).

Over de uitrol van 5G, het nieuwe supersnel mobiele internet, in ons land is al veel gezegd en geschreven. De Nationale Veiligheidsraad heeft nu beslist de toekomstige kritieke 5G-infrastructuur te beschermen.

Volgens minister van Telecommunicatie Philippe De Backer kiest ons land ervoor om ‘strenge veiligheidsvoorwaarden op te leggen om niet-wenselijk gebruik te voorkomen’. Door met name de toegang tot een aantal onderdelen van de 5G-infrastructuur (antennes, core, backbone) te beperken, geniet de infrastructuur een betere bescherming.

België en andere Europese landen werden in het verleden door de VS gewaarschuwd om voor de uitbouw van 5G niet in zee te gaan met Huawei. De Amerikanen verdenken de Chinese telecomreus van spionage door de Chinese overheid. Verschillende Europese landen kiezen er ook voor om Huawei niet toe te laten bij de aanleg van hun 5G-netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-24T11:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.