Europa deelt 307 miljoen uit aan 64 startups

Dit artikel delen:
Europa

De European Innovation Council (EIC) heeft ruim 307 miljoen euro verdeeld aan 64 startups in het kader van de nieuwe ‘Green Deal’. Van de winnende bedrijven worden baanbrekende oplossingen en technologieën verwacht rond vervoer, ruimtevaart, maritieme sector, geavanceerde materialen en het internet of things.

Bij de bedrijven die steun krijgen, zijn twee Belgische en twee Nederlandse ondernemingen. Greater Than uit Brussel zet big data en ai in om vervoer minder vervuilend te maken. B4Plastics uit Maasmechelen doet dan weer onderzoek naar bio-afbreekbare plastics. Tusti uit Eindhoven houdt zich bezig met het recycleren van plastic. Ranmarine Technology uit Rotterdam bouwt autonome drones die afval kunnen verwijderen uit stedelijke waters, havengeulen en delta’s.

Er zijn bedrijven geselecteerd uit zeventien verschillende EU-lidstaten. Meer dan een derde van de ondernemingen worden geleid door vrouwen. Dat is drie keer zoveel als bij vorige programma’s van het EIC. De EIC deelde zowel financiële steun als participatiesteun uit, in dat laatste geval stapte ze in het kapitaal van het bedrijf. Bij de Nederlandse en Belgische bedrijven ging het enkel om financiële steun.

De EIC zit momenteel in een pilootfase waarbij het een budget van 3,3 miljard euro heeft toegewezen gekregen. Vanaf 2021 gaat de Council echt van start als onderdeel van het Horizon Europe-meerjarenprogramma. Horizon Europe is de opvolger van Horizon 2020.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-24T11:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.