TikTok vecht Trump-decreet aan bij rechter

Dit artikel delen:

Het Chinese sociale-mediabedrijf ByteDance, bekend van de app TikTok, gaat de regering-Trump voor de rechter dagen. Het bedrijf wil daarmee het decreet aanvechten waarmee de Amerikaanse president TikTok van de Amerikaanse markt wil verbannen. Dat melden Amerikaanse media.

De geruchten dat TikTok naar de rechtbank wil trekken, gaan al even mee. Het bedrijf maakt ze nu dus ook concreet. Bytedance stelt dat het bijna een jaar samen met de Amerikanen naar een ‘constructieve oplossing’ heeft gezocht, maar dat er geen rekening is gehouden met 'argumenten en feiten'.

Begin augustus tekende president Trump een zogenaamde ‘executive order’ waarmee alle transacties van Bytedance geblokkeerd werden. Het bevel had binnen de 45 dagen in moeten gaan, maar die termijn werd medio augustus naar negentig dagen verlengd. Dat is de tijd die Bytedance krijgt om de Amerikaanse activiteiten van TikTok te verkopen. Onder meer Microsoft, Twitter en zelfs Oracle zouden interesse hebben. Microsoft heeft dat ook al met zoveel woorden bevestigd.

Volgens Trump is TikTok een bedreiging voor de nationale veiligheid omdat het bedrijf grote hoeveelheden data verzamelt over zijn gebruikers en deze naar China terugstuurt. Bytedance zelf heeft dit altijd ontkend. Ondertussen zou de regering-Trump ook nadenken hoe ze andere Chinese bedrijven als WeChat en Alibaba kunnen verbannen. Enkele grote Amerikaanse ondernemingen als Ford, Apple en Walmart zouden Trump al gezegd om daar voorzichtig mee te zijn. Niet toevallig zijn dat ook bedrijven die financiële belangen hebben in China.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-24T10:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.