Zetes en Thales maken nieuwe Belgische paspoorten

Dit artikel delen:

De FOD Buitenlandse Zaken gaat zijn contract met Zetes (waar Thales deel van uitmaakt) voor het ontwerpen van de Belgische paspoorten, vernieuwen. Gedurende het nieuwe contract, dat zeven jaar loopt, zal Thales ongeveer 550.000 nieuwe paspoorten per jaar afleveren.

Om vervalsing tegen te gaan, zullen unieke beveiligingsfuncties in het nieuwe paspoort geïntegreerd worden. Daarmee moet het een van de veiligste documenten op de markt worden. Deze functies omvatten bijvoorbeeld lasergegraveerde afbeeldingen, lasergeperforeerde informatie en ingebedde gegevens die alleen leesbaar zijn door middel van uv-licht.

Deze fysieke beveiligingsfuncties worden gecombineerd met digitale bescherming in de chip op de gegevenspagina (waar de gegevens van de burger veilig worden opgeslagen). Die pagina wordt van polycarbonaat gemaakt. Tot slot wordt het paspoortnummer met een laser gegraveerd, zowel op het scharnier als op de gegevenspagina, als een extra maatregel tegen identiteitsfraude. Dat is een primeur.

‘We zijn trots om samen met Zetes de Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken te voorzien van een van de veiligste paspoorten. Om privacy te waarborgen en fraude te bestrijden, hebben we een uniek paspoort ontwikkeld en de gegevenspagina's gemoderniseerd met robuuste polycarbonaat-technologie. Hierdoor zijn de paspoorten extreem veilig’, zegt vice-president sales Pierre Thepaut van Thales.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-30T16:25:00.000Z Frederic Petitjean