Jambon reorganiseert ict-diensten

Dit artikel delen:
Vlaanderen

Vlaams minister-president Jan Jambon bundelt alle digitale expertise van de Vlaamse overheid in één agentschap. De agentuur krijgt als werknaam Digitaal Vlaanderen.

Het is het eerste wapenfeit van Jan Jambon in zijn aangepaste functie. Jambon kreeg namelijk de bevoegdheid van minister van digitalisering toegevoegd aan zijn takenpakket. 

Het is ook een kwestie van terminologie, want daarvoor was Jambon als minister-president, naast Vlaams minister van buitenlandse Zaken en cultuur, ook verantwoordelijk voor ict en facilitair management. 

Vanaf nu is het woord ‘ict’ vervangen door ‘digitalisering’, ook al is dat overigens nog niet op alle officiële websites aangepast. Met deze verandering wil Jambon het belang van digitalisering en digitale transformatie benadrukken. 

Al is het dus meer dan benaming. Zo verhuizen vanaf eind januari de ict-diensten en -toepassingen van het facilitair bedrijf naar het agentschap Informatie Vlaanderen. Diensten die facilitair van aard zijn of gericht op aankoop blijven bij het facilitair bedrijf.

Het nieuwe agentschap zal ook een nieuwe naam krijgen. Voorlopig is de werknaam Digitaal Vlaanderen. De reorganisatie heeft als opzet om ‘de snelheid en wendbaarheid van de dienstverlening te verhogen’, aldus Jambon in een persbericht. 

Administrateur-generaal Barbara Van Den Haute leidt het nieuwe agentschap.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-07T10:27:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.