Orange transformeert netwerk Buitenlandse Zaken

Dit artikel delen:

De Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (FOD BuZa) heeft een overeenkomst met Orange Business Services afgesloten voor de transformatie van zijn wereldwijde communicatie-infrastructuur. Het contract vernieuwt de netwerk-, beveiligings- en applicatie-infrastructuur van 118 locaties in 87 landen.

Orange zal zijn 'flexible sd-wan-platform' uitrollen voor de FOD BuZa. Het netwerk wordt ondersteund door geïntegreerde satellietdiensten en alle draadloze- en lan-infrastructuur van alle bestaande locaties wordt vernieuwd. Op elke locatie wordt ook netwerkfunctievirtualisatie gerealiseerd. Deze technologie geeft het ministerie de mogelijkheid om netwerkfuncties op afstand te installeren en te beheren.

Zowel in het netwerk als binnen de cloud voorziet het contract in managed security. Orange voorziet ook communicatiediensten, gebouwd op Microsoft Teams. Dit omvat de migratie van alle applicaties naar het nieuwe systeem om de gesprekskosten te verminderen.

Binnen de overeenkomst is een jaarlijks innovatiebudget van 0,8 miljoen euro beschikbaar, zodat het Belgische ministerie een voorloper kan blijven op het gebied van technologische ontwikkeling. Het eerste co-innovatieproject, onder leiding van het Orange-bedrijf Business & Decision, richt zich op masterdatamanagement.

Diefstal

Orange Business Services werkt sinds 2008 voor de Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. In 2015 werd de organisatie gekozen om de toegang van mobiele toestellen tot berichtensystemen-, toepassingen- en gegevens te beveiligen om gegevensverlies en -diefstal te voorkomen.

‘Door ons partnerschap met Orange Business Services wordt de langetermijnvisiestrategie voor de Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken – waarin veiligheid, wendbaarheid en innovatie centraal staan – geconcretiseerd’, zegt Philip Dumortier, ict-directeur van de FOD BuZa. ‘Orange bleek de perfecte partner om onze infrastructuur te moderniseren, en met het innovatiebudget zorgen we ervoor dat onze organisatie wendbaar en snel genoeg is om aan de behoeften vanuit de organisatie te voldoen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-08T10:24:00.000Z Frederic Petitjean