Verkoop van VOO zit in laatste rechte lijn

Dit artikel delen:

De verkoop van de Waalse kabelboer VOO, eigendom van intercommunale Enodia en zijn operationele arm Nethys, bereikt de finale fase. Tegen eind oktober wordt van de laatste gegadigden voor het bedrijf een definitief bod verwacht. Dat meldt de Waalse omroep RTBF.

Nethys heeft sinds deze week onderhandelingen aangeknoopt met een ‘beperkt’ aantal kandidaten voor de verkoop van VOO, laat het bedrijf weten in een persmededeling. De definitieve biedingen moeten eind deze maand binnen zijn, waarna tegen het einde van het jaar de verkoop dan gefinaliseerd moet zijn. Wie de laatste kandidaten zijn, wordt niet gepreciseerd.

De Franstalige zakenkrant L’Echo liet eind september doorschemeren dat het oorspronkelijke lijstje met tien kandidaten toen ingekort was tot vijf: Orange en Telenet en drie investeringsfondsen. Het Amerikaanse fonds Providence zou afgehaakt hebben. Zij hadden VOO vorig jaar al gekocht, maar die operatie werd na juridisch gehakketak ongedaan gemaakt.

De overnemers kunnen op twee manieren instappen: vijftig procent van de aandelen plus één aandeel kopen of 75 procent min één aandeel. Ze kunnen voor een of beide formules een voorstel indienen. Nethys rekent op een waardering van zo’n 1,4 miljard. Naargelang de formule komt er zevenhonderd miljoen tot een miljard euro op tafel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-12T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.