App werpt dam op tegen phishers

Dit artikel delen:

Safeonweb gaat een nieuwe app lanceren die gebruikers waarschuwt voor phishing. Dat meldt De Tijd.

Acht jaar al is Safeonweb (een ininitiatief van het Centrum voor Cybersecurity Belgium) een meldpunt voor frauduleuze sms'en en Whatsapp- en Messenger-berichten. Na onderzoek worden dat soort berichten dan geblokkeerd.

De dienst lanceert nu een eigen, gelijknamige smartphone-app. Die moet gebruikers sneller waarschuwen wanneer nieuwe phishingaanvallen plaatsvinden. Ook als bijvoorbeeld een wifinetwerk waarop de gebruiker surft, besmet is, wordt hij gewaarschuwd. Het CCB werkt voor de app samen Febelfin, de Belgische banketfederatie en met de Cyber Security Coalition, een kenniscentrum waar 121 organisaties bij zijn aangesloten. 

Net deze week komt er ook een campagne om het grote publiek op de gevaren van phishing te wijzen. Uit cijfers van Febelfin blijkt dat twaalf procent van de Belgen niet weet phishing is. Bij jongeren tussen de zestien en dertig jaar stijgt dat naar zelfs dertig procent. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-17T11:59:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.