Belgisch leger krijgt eigen Cybercommando

Dit artikel delen:
Soldaten

De Belgische strijdkrachten krijgen volgend jaar een Cybercommando-divisie. Het is de voorloper van een volwaardig cyberdefensiecomponent. Dat meldt persbureau Belga.

De cyberdefensiepoot moet een vijfde component van het leger worden, naast de lucht- en landmacht, marine en medische divisie. Over de oprichting daarvan wordt al jaren gepalaverd. Aanvankelijk was de oprichting voorzien voor 2025, maar legerstafchef Michel Hofman kondigde vorige maand een versnelling van de plannen aan. Hij noemde toen eind 2022 als timing. 

De nieuwe afdeling gaat de missies van de ADIV ondersteunen, de inlichtingendienst van Defensie, en moet de cybercapaciteiten van het leger mee helpen ontwikkelen. Ook moet het de speerpunt worden van innovatie rond cybertechnologie bij Defensie. 

Op termijn zouden er volgens media ongeveer driehonderd hooggekwalificeerde militairen en burgers bij de cybercomponent aan de slag kunnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-18T09:54:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.