Regering zet deur open voor vierde telecomspeler

Dit artikel delen:

De kogel is door de kerk: er mag in ons land een vierde telecomoperator actief worden, zowel op de consumenten- als zakelijke markt. Dat heeft het Overlegcomité beslist, zo weet De Tijd. Of dit nu betekent dat die nieuwe speler er ook komt, is nog een andere zaak.

Naast Proximus, Orange en Base/Telenet schept de regering dus ruimte voor een vierde telecomoperator in ons land. Daarmee is ook de laatste hindernis opgeruimd voor de spectrumveiling voor 5G. Die staat gepland voor de zomer van volgend jaar. 

De nieuwe ruimte in het spectrum die voor de nieuwe speler in die veiling is voorbehouden, is echter kleiner dan eerst voorzien. En daardoor is de kans klein dat er ook een bedrijf zal zijn dat er in geïnteresseerd is, zegt de bank HSBC. Het Brugse Citymesh, dat eerder al had laten weten een vierde telecomspeler te willen worden, zegt nog altijd die ambitie te hebben en minstens een stuk van het beschikbare spectrum te willen binnenhalen. 

Wat 5G zelf betreft, hoopt minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) dat bedrijven en burgers er nog in 2022 van gebruik zullen kunnen maken. België loopt, wat 5G betreft, sowieso al stevig achter op de buurlanden.

Beltug, de vereniging van professionele telecomgebruikers, is ook opgelucht dat 5G er eindelijk komt, maar Danielle Jacobs wijst op de vele onzekerheden die er nog zijn in de markt en die nefast zijn voor de nodige investeringen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-24T19:58:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.