EU-onderzoek naar overname Nuance door Microsoft

Dit artikel delen:
Spraak spraakherkenning Cortana Alexa Siri Hey Google

De Europese Unie (EU) wil de overname van het spraaktechnologiebedrijf Nuance Communications door Microsoft verder onder de loep nemen. De Europese antitrust-regelgever geeft voorlopig nog geen groen licht aan deze transactie van zestien miljard dollar. De autoriteit vraagt klanten en concurrenten van Nuance om een lijst van zorgen op te stellen.

Persbureau Reuters heeft afgelopen maand een vragenlijst ingezien waaruit de bedenkingen blijken. Zowel Microsoft als Nuance onthouden zich van commentaar. 

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Australische mededingingsautoriteit hebben eerder laten weten geen problemen met de overname te hebben. Het mededingingsbureau van de Europese Commissie heeft tot 21 december de tijd om de deal goed te keuren of een groter onderzoek te openen.

In de vragenlijst wordt gevraagd of Microsoft en Nuance concurrenten zijn en of een samenwerking van invloed kan zijn op klanten en rivalen. Ook wordt de vraag gesteld of Microsoft Nuance zou kunnen bevoordelen boven concurrerende diensten.

Nuance verkoopt vertaalsoftware die populair is bij artsen en callcenters die het maken van aantekeningen willen automatiseren. Analisten beschouwen de deal als een versterking van de aanwezigheid van Microsoft op de markt voor gezondheidszorg. Bovendien krijgt Microsoft op deze manier heel veel nieuwe spraak- en medische gegevens waarmee algoritmes zijn te trainen. Dit verbetert zijn systemen voor artificial intelligence (ai) op het gebied van gezondheid, spraak en biometrische beveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-07T17:29:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.