NRB is kandidaat voor 5G-licentie

Dit artikel delen:

NRB, it-dochter van verzekeraar Ethias, heeft zich kandidaat gesteld voor een 5G-licentie. Dat schrijft de krant Le Soir en is door het bedrijf bevestigd. Proximus, Orange, Telenet en Citymesh zouden de vier andere kandidaten zijn.

Dat  bestaande operatoren ls Proximus, Orange en Telenet deelnemen aan de 5G-veiling, is geen verrassing. Ook van Citymesh, de telecomdochter van ict-groep Cegeka, was geweten dat het geïnteresseerd is. De vijfde kandidaat zou dan weer een outsider zijn die nog maar zelden op de kandidatenlijstjes opdook: de Waalse groep NRB, die voor 68 procent in handen is van verzekeraar Ethias. Het bedrijf heeft zijn kandidatuur bevestigd. 

NRB, weleens het Waalse Cegeka genoemd, telt zowat 3.200 werknemers en draait een omzet van vijfhonderd miljoen euro. Ceo Pascal Laffineur zegt enkel in 5G geïnteresseerd te zijn en alleen de zakelijke markt te willen bedienen. Volgens de topman groeien telecom en ict naar elkaar toe en wordt die trend versterkt door 5G. NRB wil die trein niet missen. Eventueel is de groep ook geïnteresseerd om de licentie samen met partners binnen te halen. Daarover lopen al gesprekken.

In traditionele zin

Het lijkt er niet op dat NRB een echte telecomaanbieder in de traditionele zin van het woord wil worden en bijvoorbeeld gsm-abonnementen aan consumenten gaat verkopen. Citymesh liet eerder weten interesse te hebben voor de particuliere markt, naast het zakelijke segment. 

De overheid verwacht door de veiling een kleine achthonderd miljoen euro binnen te halen, exclusief de jaarlijkse gebruiksrechten. Naast de nieuwe 5G-licenties worden ook de bestaande rechten op de 2G-, 3G- en 4G-banden vernieuwd. Nu er vijf kandidaten zijn, stijgt de kans dat België binnenkort een vierde telecomoperator krijgt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-23T11:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.