Huawei zet Brussels kantoor open voor verificatie

Chinees bedrijf betwist beslissing Belgische overheid

Dit artikel delen:

Huawei spreekt de beslissing van het Belgische ministerie van Defensie tegen om alle computerrouters van Chinese makelij uit dienst te nemen. ‘Ons Centre in Brussel staat open voor verificaties en testen’, laat het bedrijf weten.

Het Belgisch leger dankt uit vrees voor cyberspionage driehonderd routers van de Chinese fabrikant Huawei af. En het ziet er naar uit dat ook andere instanties het voorbeeld van Defensie gaan volgen.

Bij Huawei betreuren ze (uiteraard) de beslissing, maar ze willen deze ook concreet betwisten. ‘Wij zijn een particuliere onderneming is, volledig eigendom van de Huawei-werknemers. We doen zaken met integriteit en houden ons aan internationale verdragen en alle toepasselijke wet- en regelgeving in de landen en regio's waar we actief zijn. Cyberbeveiliging en privacybescherming zijn onze topprioriteiten’, klinkt het in een verklaring naar aanleiding van de perikelen bij Defensie.

Uitnodiging

Maar Huawei tracht met de mededeling ook feiten aan te halen. ‘Wij hebben meer dan 360 internationale veiligheidscertificaten voor onze producten verworven. Geen van onze producten heeft ooit een grote netwerkstoring veroorzaakt. We hebben nog nooit een ernstige inbreuk op de cyberveiligheid meegemaakt, waar ook ter wereld, ook niet tijdens onze twintig jarige aanwezigheid in Europa’, klinkt het.

Opvallend is tenslotte dat het bedrijf eventuele sceptici best wil ontvangen in het kantoor of centrum in Brussel. ‘Ons Cyber Security & Transparency Centre in Brussel staat open voor klanten en onafhankelijke testorganisaties om objectieve en onafhankelijke beveiligingstesten en verificaties uit te voeren volgens door de industrie erkende cyberbeveiligingsnormen en best practices.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-25T12:06:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.