Federale overheidsapp verschijnt nog dit jaar

Dit artikel delen:

De federale overheidsapp is voor eind dit jaar voorzien. Dat bevestigde staatssecretaris voor digitalisering Mathieu Michel in de marge van de receptie van de afdeling Digitale Transformatie van de federale overheidsdienst BOSA.

‘Eigenlijk is hij al klaar, maar er moeten nog enkele procedures afgerond worden’, lichtte Michel toe. In de federale overheidsapp zal je ook je overheidsdocumenten kunnen raadplegen, zoals je identiteitskaart of je rijbewijs. Daarvoor is een bedrag van zo’n vijftig miljoen uitgetrokken. Vorige zomer laaide er nog heel wat discussie over de ‘superwallet’. Zo vond Frank Robben een dergelijke app met alle documenten niet nodig. Hij pleitte voor het hergebruik van bestaande apps zoals de Covid-app.

De overheidsapp wordt ontwikkeld door de afdeling Digitale Transformatie. Directeur-generaal Jack Hamande was tijdens zijn toespraak in z’n nopjes en wees erop dat er vorig jaar meer dan twee miljard online-transacties plaatsvonden bij de federale overheid.

Agoria manager digital, Saskia Van Uffelen, pleitte er dan weer voor dat er tegen 2030 slechts een digitale factuur zou opgemaakt worden met alle diverse kosten voor de eindgebruiker. Ze vond ook dat de overheid de lastencohiers voor overheidsopdrachten veel te ingewikkeld maakt. ‘Zorg dat dit wat eenvoudiger kan’, aldus Van Uffelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-19T10:30:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.