Microsoft treft schikking rond clouddienst Azure

Dit artikel delen:
Schikking akkoord

Microsoft treft een minnelijke schikking met drie Europese organisaties die bij de Europese Commissie hadden geklaagd over Microsofts clouddienst Azure. Het betreft een zaak rond vermeende concurrentievervalsing. Er lopen nog meer klachten.

Volgens de drie organisaties -  het Franse OVHcloud, het Italiaanse Aruba en een Deense belangengroep van cloud-aanbieders - maakt Microsoft misbruik van zijn marktpositie bij de verkoop van licenties op hun software zoals bij het bekende Microsoft Office. Die licenties zouden Microsofts eigen clouddienst Azure bevoordelen tegenover concurrerende diensten, en dit door het toepassen van oneerlijke prijsvoorwaarden. De drie organisaties dienden daarover een jaar geleden een klacht in bij de Europese Commissie.

Het persagentschap Bloomberg vernam van bronnen dicht bij het dossier dat de partijen nu dicht bij een minnelijke schikking zouden staan, waarbij de drie hun klacht weer zouden intrekken.

Nog klachten

De klacht van de drie is niet de enige. Want er loopt nog een parallelle klacht van Cispe, een groep die zowel Europese providers als AWS (Amazon Web Services) vertegenwoordigt. Die klacht is nog niet van tafel.

Bij Cispe is volgens Bloomberg te horen dat een eventuele schikking met Microsoft alle bedrijven ten goede moet komen. En er lopen nog zaken waar andere landen bij betrokken zijn. Zo zou ook in Duitsland nog een officieel onderzoek van de concurrentiewaakhond volgen. Wordt dus vervolgd voor Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-29T12:42:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.