Biden wil publieke consultatie over ChatGPT

Dit artikel delen:

Joe Biden wil een brede maatschappelijke discussie over ai-systemen zoals ChatGPT opstarten. De Amerikaanse president gelooft niet op voorhand dat deze tools gevaarlijk zijn, maar constateert dat vragen opdoemen over de impact ervan op de nationale veiligheid en het onderwijs. Zo'n publieke consultatie moet zich richten op vragen als ethiek en verantwoord ontwerp van ai-tools.

Biden realiseert zich dat aandacht nodig is voor ChatGPT als de snelst groeiende consumententoepassing in de geschiedenis met maandelijks meer dan honderd miljoen gebruikers. Ook Amerikaanse wetgevers willen discussie en studie over de maatschappelijke gevolgen hiervan.

De National Telecommunications and Information Administration vraagt om input omdat de tijd lijkt aangebroken voor regelgeving die leidt tot ‘verantwoordelijke ai’. Het bureau wil weten of er maatregelen zijn te nemen om zekerheid te bieden dat ai-systemen legaal, effectief, ethisch, veilig en anderszins betrouwbaar zijn.

Het Center for Artificial Intelligence and Digital Policy heeft de Amerikaanse consumentenorganisatie Federal Trade Commission gevraagd te voorkomen dat het bedrijf achter ChatGPT, OpenAI, nieuwe commerciële releases van GPT-4 uitgeeft, omdat het ‘bevooroordeeld, bedrieglijk en een risico voor de privacy en de openbare veiligheid’ is.

Overigens belooft OpenAI maatregelen te nemen die zorgen over de chatbot wegnemen. Ceo Sam Altman zei dat nadat de Italiaanse privacywaakhond Garante onlangs een verbod instelde op ChatGPT. OpenAI moet tijdelijk stoppen met het verwerken van persoonlijke informatie van Italiaanse gebruikers. Garante wil eerst onderzoeken of dit bedrijf de privacuregels van de Europese Unie schendt. Ook over de security van ChatGPT is veel te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-12T12:16:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.