CCB en Microsoft jagen op besmette computers

Dit artikel delen:
Aanpakken cybercrime

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) gaat een samenwerking aan met het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft. De partijen onderzoeken welke computers in België zijn besmet. Daarnaast sporen ze mensen aan om hun computer beter te beveiligingen. Dat meldt De Tijd.

Vorig jaar waren ruim 750.000 besmette computers in België. Dat becijferde het Cyber Emergency Response Team. ‘We plannen een grote ‘opkuis’ in oktober, om mensen ertoe aan te zetten hun computer beter te beveiligen, vertelt CCB-topman Miguel De Bruycker aan De Tijd. Het CCB ontvangt onder meer lijsten met ip-adressen die worden misbruikt voor cyberaanvallen over heel de wereld.

‘We willen graag alle geïdentificeerde slachtoffers waarschuwen dat hun computer geïnfecteerd is. We willen dat correct doen. We zitten daarover de komende maanden samen met verschillende instanties, zoals de Privacycommissie. Een optie is dat wij hen als centrum zelf aanschrijven, maar dat is nog niet beslist.’

Het nieuwe contract past in het ‘government security program’ van Microsoft. Nog maar enkele tientallen landen en de Navo zijn daarbij aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het nieuwe contract past in het ‘government security program’ van Microsoft. Nog maar enkele tientallen landen en de NSA zijn daarbij aangesloten: Klinkt mij zeer secure in de oren :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-23T12:16:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.