Benelux populair doelwit ransomware-infecties

Dit artikel delen:
Target

De Benelux-landen zijn een uiterst gewild slachtoffer voor ransomware-infecties. In de maand februari, werd er maar liefst een vervijfvoudiging van het aantal ransomware-infecties vastgesteld in de Benelux. Dat meldt Trend Micro, specialist op het gebied van virtualisatie- en cloudbeveiliging.

Online afpersing zit stevig in de lift. In februari alleen werden in de Benelux meer incidenten vastgesteld dan in de laatste zes maanden van 2015. 6 procent van de wereldwijde ransomware-gevallen openbaren zich in de Benelux. Normaal gesproken is dit 1 à 2 procent. 

Verder constateren de Trend Micro-specialisten een switch van ‘traditionele’ ransomware naar crypto-ransomware. In 2014 kwam crypto-ransomware nog maar in 4 procent van de gevallen voor, ondertussen zijn deze goed voor 98 procent van de gevallen. Concreet betekent dit dat cruciale data geviseerd worden. Misdadigers versleutelen de data en dreigen ermee deze publiekelijk bekend te maken wanneer er geen ‘losgeld’, vaak in de vorm van Bitcoins wordt betaald. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-25T10:20:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.