PwC zet simulatiespel in voor securitytraining

Dit artikel delen:

Adviesbureau PwC probeert managers en directieleden via een simulatiespel bewust te maken van cyberdreigingen. Dat spel: Game of Threats is gericht op managers en directieleden van bedrijven en publieke organisaties. Het moet hen bewustmaken van de impact van een cyberaanval op hun organisatie. Door het spel moeten ze meer inzicht krijgen in aanvalspatronen van criminelen en leren ze over de besluitvorming binnen hun organisatie tijdens een aanval.

PwC Nederland is in 2015 gestart met de training van spelleiders en heeft een aantal proefprojecten uitgevoerd. Het adviesbureau biedt Game of Threats sinds het voorjaar van 2016 actief aan. Het bedrijf wil niet aangeven welke klanten het simulatiespel spelen.

Het spel is ontwikkeld door de wereldwijde netwerkorganisatie van het adviesbureau, PwC Global en wordt nu in meerdere landen aangeboden. Het wordt onder meer gespeeld in de VS, Australië en Duitsland.

Tijdens het pel spelen twee teams tegen elkaar, waarbij het ene team zich moet verdedigen tegen de cyberaanval die vanuit het andere team komt. 'Deelnemers maken zo deel uit van zowel de aanvallende als de verdedigende partij', licht PwC toe.

Reactie op cyberaanval

‘Game of Threats’ duurt ongeveer een dagdeel, waarin meerdere rondes worden gespeeld. Het moet inzicht bieden in: de complexiteit van cybersecurity, de werking van een cyberaanval en het vermogen van organisaties om te reageren op een cyberaanval. Aan het einde van iedere ronde wordt geanalyseerd wat de impact is van bepaalde keuzes. Volgens de aanbieder is kennis van cybersecurity niet noodzakelijk om het spel te kunnen spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-25T10:28:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.