Microsoft biedt mobile security met Lookout

Dit artikel delen:

Microsoft kondigt een wereldwijd partnership aan met de Amerikaanse mobile security-leverancier Lookout. De oplossing van Lookout is geïntegreerd in Microsofts Enterprise Mobility Suite (EMS). Lookout ontvangt daarnaast een financiële investering van Microsoft. Dit zet het in voor de verdere productontwikkeling.

Lookout is gespecialiseerd in mobile security. Het ging in 2014 een samenwerking aan met Microsoft voor de integratie van zijn beveiligingsoplossing in Microsofts Enterprise Mobility Suite. Met deze integratie worden cyberaanvallen op mobiele apparaten opgespoord. Vervolgens kunnen zakelijke applicaties tijdelijk van het apparaat worden verwijderd. Dit tot de bedreiging is verwijderd.

Tijdens de productontwikkeling kregen ‘enkele klanten’, waaronder een Nederlandse verzekeraar, toegang tot het product. Zij hadden inspraak op het product. Deze klanten werken nu met het product. In de komende weken worden Microsoftpartners getraind en geïnformeerd over het partnership en later dit jaar komt het product beschikbaar voor Microsoftklanten.

Investering in Lookout

Naast de product-integratie, heeft Microsoft geïnvesteerd in Lookout. Dit voor de verdere productontwikkeling van de security-oplossingen. De partijen doen geen uitspraak over de grootte van de financiële investering. 

Gert-Jan Schenk, vicepresident EMEA bij Lookout: ‘Wij hebben als mobile security-leverancier veel kennis over cyberbedreigingen voor Android en iOS-apparaten. Dat is van toegevoegde waarde voor Microsoft. Lookout krijgt via het partnership toegang tot het klantenbestand en de partners van Microsoft.’

Lookout is in 2007 opgericht door net afgestudeerden van de University of Southern California. In november 2015 opende het een kantoor in Haarlem. Dit geldt als hoofdkantoor voor de Noord-Europese markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-07T14:00:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.