John McAfee schikt met Intel over gebruik naam

Dit artikel delen:

John McAfee. Foto: Gage Skidmore

Antivirus-tycoon John McAfee, maker van de gelijknamige antivirussoftware, heeft geschikt in een zaak met Intel. Resultaat is dat de cybersecuritypionier zijn naam ‘kwijt’ is en hij zijn gaming- en cybersecuritybedrijf MGT Capital Investements Inc niet om mag dopen in John McAfee Global Technologies.

Daarnaast mag McAfee zijn naam niet verbinden aan cybersecurity-gerelateerde producten en services. Wel mag hij zijn naam gebruiken voor advertenties, promoties en presentaties. McAfee vervult op dit moment verschillende adviesfuncties, zoals bij het Canadese EDC waar hij zich bezighoudt met de beveiliging van blockchain.

McAfee werd door Intel gewaarschuwd dat hij het merkenrecht van de chipfabrikant zou schenden door zijn eigen naam te gebruiken op cybersecurityproducten. Daar was de antiviruspionier het niet mee eens, dus klaagde hij Intel aan.

De security-expert verkocht zijn bedrijf, McAfee Associates, in 2010 voor 7,68 miljard dollar aan Intel. Het beveiligingsbedrijf McAfee werd in 2014 omgedoopt in Intel Security, maar die verandering werd eerder dit jaar weer teruggedraaid. Het bedrijf McAfee is inmiddels afgesplitst van Intel.

Investeringsfirma TPG verwierf in 2016 een meerderheidsbelang, maar Intel heeft nog 49 procent van de aandelen in handen.

Smartphone

De antiviruslegende mag ook de term John McAfee Privacy Phone niet gebruiken. Dat is een beveiligde smartphone die McAfee in april van dit jaar aankondigde. Het is onduidelijk wanneer het Android-apparaat moet verschijnen en wat de nieuwe naam zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-07T09:56:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.