Microsoft presenteert blockchain-framework Coco

Dit artikel delen:

Microsoft heeft een open raamwerk (open framework) voor blockchaintechnologie aangekondigd. Dit Coco (Confidential Consortium)-framework biedt volgens het bedrijf een fundament voor het makkelijker toepassen van commerciële blockchaintoepassingen. Microsoft heeft Coco samen met Intel opgetuigd.

Coco is een innovatieve combinatie van algoritmes en een zogeheten 'trusted execution environment' (tee), zoals Windows Virtual Secure Mode van Microsoft en Intel's Software Guard Extensions (SGX).

Intel SGX bijvoorbeeld is een hardwaregebaseerde oplossing die essentiële delen van een blockchainprogramma isoleert in een besloten ruimte van een cpu of geheugen. Dit maakt het beschermen van code en data gedurende de transactionele processen mogelijk, aldus het Britse ict-vakblad Computing.

Het Coco-framework is compatibel met blockchainplatformen als Corda, Hyperledger Sawtooth en J.P. Morgan Quorum en geschikt voor besturingssystemen en hypervisors die een tee ondersteunen.

Volgens Microsoft kan het Coco-framework het gebruik van blockchain door het bedrijfsleven stimuleren. Nu is de toepassing van deze innovatieve transactietechnologie nog behoorlijk complex. Via het Coco-framework, dat zowel in de cloud als lokaal kan opereren, zijn blockchainprogramma's eenvoudiger uit te voeren en beter te beveiligen. Microsoft claimt dat Coco ruim zestienhonderd transacties per seconde kan verwerken, aldus Computing. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-17T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.