Erik Van Buggenhout schrijft cybersecurity-cursus

Dit artikel delen:
stapel boeken

De Belg Erik Van Buggenhout, instructeur bij het SANS Institute en oprichter van het cybersecurity-bedrijf NVISO, heeft een nieuwe cursus geschreven om cybersecurity-professionals gerichter met aanvallen te laten omgaan. De cursus wordt op het evenement SANS Brussel voorgesteld.

‘SEC559: Defeating Advanced Adversaries - Implementing Kill Chain Defenses’. Zo heet de cursus van Van Buggenhout die beveiligingscontroles introduceert om geavanceerde aanvallen te stoppen. Van Buggenhout schreef de cursus samen met Stephen Sims, een it-security-expert met meer dan vijftien jaar ervaring. De leerstof is ideaal voor it-professionals die inzicht willen krijgen in de manieren waarop hackers it-omgevingen infecteren en hoe deze aanvallen zijn te ontdekken, vermijden en beantwoorden.

‘Cyberaanvallen gebeuren steeds frequenter: zowel grote als kleine ondernemingen worden geconfronteerd met malware, terwijl cybercriminelen zich voortdurend toegang proberen te verschaffen tot bedrijfsgevoelige informatie’, zegt Van Buggenhout. ‘Ik schreef de cursus SEC599 om bedrijven de nodige kennis en expertise te geven die nodig is om de huidige bedreigingen te voorkomen, te detecteren en af te wenden.’

Door middel van praktijkcases en gerichte oefeningen verkrijgen cursisten in zes dagen de kennis en expertise die nodig is om te anticiperen op actuele dreigingen. De laatste dag nemen zij deel aan een volledige ‘defend-the-flag’-dag waarbij zij een virtuele organisatie verdedigen tegen aanvallen. Zo brengen ze de opgedane kennis direct in de praktijk en oefenen hoe ze aanvallen voorkomen, detecteren en afweren.

SANS

Het SANS Institute organiseert het evenement SANS Brussel 2017 van 16 tot 21 oktober. Het instituut werd in 1989 opgericht als samenwerkingsverband voor onderzoek en onderwijs en is een leverancier van training en certificering op het gebied van cyberbeveiliging aan professionals in de publieke en private sector. De instructeurs verzorgen ruim vijftig cursussen tijdens meer dan tweehonderd evenementen en via internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-15T12:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.