Mfp’s Sharp voldoen aan nieuwste veiligheidsstandaard

Fabrikant ontvangt certificaat voor Common Criteria

Dit artikel delen:

De MX-2630N-printer van Sharp

Sharp Europe Electronics kondigt aan dat zijn multifunctionele, digitale kleurenprinters (mfp’s), met ingebouwde databeveiligingsmogelijkheden, het certificaat voor Common Criteria hebben ontvangen. Dit is conform met het Protection Profile for Hardcopy Devices v1. en voldoet aan de laatste beveiligingsstandaarden die op overheids- en defensieniveau zijn vereist. De fabrikant claimt de eerste te zijn met het certificaat.

De ‘Common Criteria’ is een set van richtlijnen die wordt gebruikt voor de evaluatie van apparatuur voor informatietechnologie. De specificaties zijn opgezet en getest door onafhankelijke laboratoria. Sharp is gecertificeerd door het evaluatie- en certificatiesysteem voor it-beveiliging van Japan (JISEC).

Encryptie en firewalls

Het Hardcopy Device Protection Profile v1.0 (HCD-PP) is een nieuwe vereiste voor digitale mfp’s dat is gebaseerd op de specifieke eisen van de overheden van de Verenigde Staten en Japan. Het is ontwikkeld door een industriële samenwerking tussen de National Information Assurance Partnership (NIAP) en de International-Technology Promotion Agency (IPA) van Japan. Het beschermt de informatie die wordt verwerkt door een mfp tegen bedreigingen en bevat specificaties voor encryptie en firewalls.

Peter Plested, directeur information systems bij Sharp Europe zegt: ‘Dit is een belangrijke verandering in ons beveiligingsportfolio en het betekent dat we klanten kunnen ondersteunen die de meest gevoelige data gebruiken. Deze standaard is als eerste aangevraagd door Japan en de Verenigde Staten en de verwachting is dat het ook voor Europa gaat gelden. We nemen de it-beveiliging van onze klanten zeer serieus: in 2001 waren we de eerste mfp-fabrikant die het Common Criteria-certificaat ontving. Nu zijn we opnieuw de eerste die voldoet aan de nieuwe, hogere standaard. Met de inwerkingtreding van de GDPR in mei 2018 is dataveiligheid belangrijker dan ooit voor Europese bedrijven.’

De volgende toestellen van Sharp hebben het certificaat ontvangen: MX-2630N, MX-3050N, MX-3550N, MX-4050N, MX-5050N, MX-6050N, MX-3060N, MX-3560, MX-4060N, MX-3070N, MX-3570N, MX-4070N, MX-5070N, MX-6070N. Bestaande en nieuwe klanten kunnen deze optie met een firmware-update toevoegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-15T09:18:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.