Managed hosting door True

Eurofighter-consortium belooft cyber security center

 

Eurofighter Typhoon

Als ons land zijn verouderde F16-gevechtsvliegtuigen vervangt door Eurofighter-toestellen, komt er ter compensatie een nieuw cybersecurity center ter waarde van meer dan een miljard euro. Dat meldt de VRT.

Er zijn op dit moment nog drie fabrikanten in de running om een vervanger te leveren voor de Belgische F16’s: het Amerikaanse Lockheed Martin met de F-35, het Franse Dassault met de Rafale en een Brits-Duits-Spaans-Italiaans consortium met onder meer Airbus en BAE,. Laatstgenoemden produceren de Eurofighter Typhoon.

Indien ons land kiest voor de Typhoon, dan bouwen Airbus en co. een nieuw cybersecurity center. Dat zal twee kenniscentra omvatten (een in Vlaanderen en een in Wallonië) en goed zijn achttienhonderd jobs. De centra zullen de beveiliging van alle kritische telecommunicatie- en datastromen in ons land tegen cyberaanvallen op zich nemen. De beveiliging zou geïnspireerd zijn op het Britse model dat al een tijdje bestaat. Dat is geen toeval: de contacten tussen onze regering en de Eurofighter-groep verloopt via Londen.

Het kabinet van premier Charles Michel zou wel brood in zien in het voorstel. Ons land lijdt elk jaar een schade van ongeveer d3 procent van het BNP door cybercriminaliteit.  Columnist Luc Blyaert uit in zijn bijdage 'Een handeltje in cyberterrorisme' deze 'aanbieding'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6258971). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.