WatchGuard neemt Percipient Networks over

Dit artikel delen:

De Amerikaanse securityleverancier WatchGuard Technologies neemt Percipient Networks over. Die Amerikaanse branchegenoot ontwikkelt securityoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf. De domain name system (dns)-dienst van Percipient Networks, Strongarm genaamd, wordt via de overname geïntegreerd in het securityplatform van WatchGuard.

Strongarm van Percipient Networks biedt bescherming tegen phishing- en malwareaanvallen. Het monitort uitgaande dns-verzoeken en blokkeert het verkeer naar websites op basis van een lijst met bekende gevaarlijke domeinen. Daarnaast worden gebruikers van deze schadelijke websites gestuurd naar een zogeheten 'blackhole'. Hier is informatie over de aanval beschikbaar. Dit moet de weerbaarheid van gebruikers en it-afdelingen verhogen.

Partners en klanten van WatchGuard krijgen later deze maand toegang tot de Strongarm-dienst. Daarna wordt het product toegevoegd aan de Total Security Suite (TSS) van WatchGuard. Hiermee wordt Strongarm naar eigen zeggen een belangrijk onderdeel van het cloudsecurityportfolio van het bedrijf.

‘WatchGuard is altijd bezig met het verbeteren van ons securityplatform, zodat we de beste combinatie van securityoplossingen bieden in één pakket. Zo willen we beveiliging van enterpriseniveau mogelijk maken voor alle organisaties. Het toevoegen van security op de dns-laag sluit aan bij die missie’, vertelt Prakash Panjwani, ceo van WatchGuard.

Percipient Networks heeft daarnaast een speciaal team dat dreigingen analyseert. Dit team deelt inzichten over aanvallen met it-managers en managed service providers (msp's) en geeft adviezen voor preventie. WatchGuard blijft hierin investeren. De medewerkers van Percipient Networks treden in dienst bij WatchGuard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-22T11:25:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.