Managed hosting door True

Twee DDoS-aanvallen per dag bij Telenet

Dit artikel delen:
Hacker

Gemiddeld twee keer per dag voeren hackers een cyberaanval uit op de servers van Telenet. Dat blijkt uit cijfers van de operator waarover de krant De Morgen bericht. In 2017 werden zo'n achthonderd DDoS-aanvallen geregistreerd, dat is een kwart meer dan in 2016.

Een DDoS-aanval is een techniek waarbij hackers een botnet inschakelen (een leger van besmette computers) om bedrijfsservers zodanig zwaar te belasten dat ze onderuitgaan. DDoS staat dan ook voor Distributed Denial of Service. Tijdens zo’n aanval zijn de diensten van het desbetreffende bedrijf niet of nauwelijks beschikbaar. Gevoelige informatie, zoals bijvoorbeeld kredietkaartnummers, kunnen met een DDos-aanval niet buitgemaakt worden, maar ze leiden wel tot heel wat imagoschade.

De stijging bij Telenet is geen alleenstand geval. Wereldwijd gebeuren er meer en meer van dit soort aanvallen. Ook het internet of things is daar verantwoordelijk voor: hoe meer toestellen aan het internet hangen, hoe meer apparaten er voor een botnet beschikbaar zijn. Soms worden de DDoS-aanvallen ook gebruikt om de it-afdeling van een bedrijf af te leiden, terwijl er langs een andere weg een ‘echte’ cyberinbraak is.

Wie er achter het botnet schuilt, is meestal niet zo eenvoudig uit te klaren. Telenet laat alvast weten dat het volop investeert in beveiligingsapparatuur om dit soort aanvallen af te weren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-08T09:36:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.