Europol waarschuwt voor gevaren openbaar wifi

Dit artikel delen:
Gratis Wi-Fi

Europol wil meer bewustwording creëren rondom de gevaren van het gebruik van een openbaar wifi-netwerk. Het heeft daarom een infographic opgesteld met de risico’s die een wifi-hotspot met zich mee brengt en geeft tips en adviezen om veilig te internetten via deze openbare netwerken.

De internationale politieorganisatie legt de gevaren uit. ‘Ga er nooit vanuit dat een openbaar wifi-netwerk veilig of beveiligd is. Het wachtwoord van dit netwerk wordt namelijk breed gedeeld zodat het netwerk voor iedereen toegankelijk is. Zo ook cybercriminelen. Zij kunnen eenvoudig volgen wat de wifi-gebruikers op het netwerk doen. Op deze manier krijgen zij toegang tot bijvoorbeeld wachtwoorden en/of persoonlijke gegevens. Dit kunnen zij gebruiken voor identiteitsfraude.’

Europol adviseert daarom om een automatische verbinding met publieke wifi-netwerken uit te zetten en om hier enkel handmatig mee te verbinden. Daarnaast raadt de instelling aan om nooit persoonlijke data via een openbaar wifi-netwerk te verspreiden, tenzij deze is beveiligd via encryptie of een vpn-verbinding.

De infographic ‘Risks of using public wi-fi’ is te downloaden via de website van Europol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-12T10:35:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.