VUB-studenten winnen Cyber Security Challenge

Dit artikel delen:

Vier studenten van de VUB hebben de aartsmoeilijke Cyber Security Challenge 2018 gewonnen. Van de vijfhonderd deelnemers in de kwalificatieronde wisten er maar twaalf de finales te halen. En zelfs de winnaars losten maar de helft van de opdrachten op.

De Cyber Security Challenge is een jaarlijkse nationale competitie waaraan alle laatstejaarsstudenten in de computerwetenschappen van de Belgische hogescholen en universiteiten kunnen deelnemen. De Cyber Security Challenge is een initiatief van cybersecurityspecialist NVISO in samenwerking met adviesbureau Accenture. De bedoeling is om informaticastudenten te interesseren voor een carrière in de cybersecurity.

Alle opdrachten die de studenten kregen hadden te maken met softwarebeveiliging. Deze liepen uiteen van network security, digital forensic tot reverse engineering. Infogroep++, zoals het team van de VUB heette, haalde uiteindelijk 1762 punten. De tweede plaats was voor een groep van de ULB (1702 punten), op de derde plaats strandde een team van UGent (1587 punten).

De winnaars van de Challenge (Jim Bouwen, Bjarno Oeyen, Badreddine Hachoumi en Christophe Van Hove) kregen als eerste prijs een reis naar de Defcon conference in Las Vegas. De tweede en derde plaats werden beloond met respectievelijk een trip naar Kaspersky Lab in Moskou en een bezoek aan Bletchley Park in de Groot Brittannië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-16T10:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.