Managed hosting door True

VUB-studenten winnen Cyber Security Challenge

 

Vier studenten van de VUB hebben de aartsmoeilijke Cyber Security Challenge 2018 gewonnen. Van de vijfhonderd deelnemers in de kwalificatieronde wisten er maar twaalf de finales te halen. En zelfs de winnaars losten maar de helft van de opdrachten op.

De Cyber Security Challenge is een jaarlijkse nationale competitie waaraan alle laatstejaarsstudenten in de computerwetenschappen van de Belgische hogescholen en universiteiten kunnen deelnemen. De Cyber Security Challenge is een initiatief van cybersecurityspecialist NVISO in samenwerking met adviesbureau Accenture. De bedoeling is om informaticastudenten te interesseren voor een carrière in de cybersecurity.

Alle opdrachten die de studenten kregen hadden te maken met softwarebeveiliging. Deze liepen uiteen van network security, digital forensic tot reverse engineering. Infogroep++, zoals het team van de VUB heette, haalde uiteindelijk 1762 punten. De tweede plaats was voor een groep van de ULB (1702 punten), op de derde plaats strandde een team van UGent (1587 punten).

De winnaars van de Challenge (Jim Bouwen, Bjarno Oeyen, Badreddine Hachoumi en Christophe Van Hove) kregen als eerste prijs een reis naar de Defcon conference in Las Vegas. De tweede en derde plaats werden beloond met respectievelijk een trip naar Kaspersky Lab in Moskou en een bezoek aan Bletchley Park in de Groot Brittannië.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6338505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.