EU-parlementsleden bang voor Chinese hackers

Dit artikel delen:
China

Een groep van dertig EU-parlementsleden heeft een brief verstuurd naar de voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani en secretaris-generaal Klaus Welle. Daarin klagen ze dat ze geen enkele training krijgen rond hacking en cybercriminaliteit, bijvoorbeeld wanneer ze op reis zijn in China.

Het was de website Politico die de hand kon leggen op de brief. De EU-leden schrijven dat het parlement veel duidelijker moet zijn over de risico’s op hacken en surveillance tijdens gevoelige buitenlandse reizen. Ze verwijzen daarbij naar de maatregelen die de Amerikaanse overheid nam tegen Chinese bedrijven als ZTE en Huawei.

De gevraagde veiligheidstraining moet tips bevatten over manieren om hackers te slim af te zijn en ervoor te zorgen dat digitale data niet in handen vallen van andere mogendheden. De parlementsleden zouden ook meer aangemoedigd moeten worden om hun apparaten digitaal te versleutelen.

‘We roepen om expliciete secties te wijden aan digitale veiligheid in elke briefing die parlementsleden krijgen wanneer ze derde landen bezoeken’, zo klinkt het in de brief. ‘Bovendien moeten er in specifieke gevallen ook meer doelgerichte briefings komen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-11T10:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.