Mimecast neemt securityspecialist Solebit over

Dit artikel delen:
cybersecurity

De Britse e-mail- en databeveiligingsspecialist Mimecast heeft het Amerikaanse securitybedrijf Solebit overgenomen. Met de deal is een bedrag van circa 88 miljoen dollar gemoeid. De overname moet voor een verdere versterking van Mimecast’s cyberresilienceplatform zorgen.

Solebit ontwikkelt technologie voor het snel, nauwkeurig en efficiënt identificeren en isoleren van zeroday malware en onbekende dreigingen in databestanden en links naar externe resources. Het gebruik van extra hardware of handtekeningen en sandboxing is daarbij niet meer nodig, de technologie herkent bestanden en content die kwaadaardige code bevat.

‘Beveiligingsmethoden zoals op handtekeningen gebaseerde antivirussoftware en sandboxing zijn te beperkt om de meest geavanceerde dreigingen van nu te herkennen’, zegt Peter Bauer, chief executive officer bij Mimecast. ‘Het is hoog tijd voor een nieuwe, efficiëntere en betrouwbaardere aanpak. Deze overname helpt ons bij het realiseren van fundamentele verbeteringen in de cybersecurity en -resilience van onze klanten.’

Mimecast is opgericht in 2003 en biedt cloud-oplossingen om e-mails te beveiligen en te archiveren, zodat mail, als bedrijfskritische applicatie, altijd en overal beschikbaar en toegankelijk is. De geavanceerde dreigingsdetectie van Solebit is al geïntegreerd in de Mimecast Targeted Threat Protection-producten. Na de recente overname van Ataata - dat zich bezighoudt met security-awareness en trainingen - en het nieuwe early adopter -programma voor webbeveiliging breidt Mimecast met Solebit de dienstverlening via het Mime-OS-platform nu nog verder uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-01T09:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.