Fortinet en IBM wisselen bedreigingsinformatie uit

Dit artikel delen:

Beveiligingsspecialist Fortinet gaat samenwerken met IBM Security. FortiGuard Labs en X-Force, het onderzoeksteam van IBM Security, gaan daarbij informatie over wereldwijde cyberbedreigingen proactief uitwisselen.

De onderzoeksteams van IBM Security en Fortinet bewaken en analyseren wereldwijde cyberbedreigingen aan de hand van uiteenlopende bronnen en leveren in bijna realtime waardevolle bedreigingsinformatie aan. De nieuwe overeenkomst formaliseert de uitwisseling tussen beide partijen want ze hebben al eerder samengewerkt rond cybersecurity. IBM Security is sinds 2017 Fortinet Fabric-Ready-partner. De open aanpak van Fortinet biedt IBM toegang tot het bedrijfsbrede overzicht, de geïntegreerde bedreigingspreventie en de geautomatiseerde tegenmaatregelen van de Security Fabric-architectuur. Via api’s worden geavanceerde mogelijkheden voor beveiligingsbeheer en incidentrespons geïntegreerd.

‘Dankzij onze samenwerking met vertrouwde partners zoals Fortinet is IBM in staat om een duidelijker beeld te scheppen van het wereldwijde bedreigingslandschap’, zegt Caleb Barlow, vice president Threat Intelligence bij IBM Security. ‘Cybercriminelen gaan tegenwoordig uiterst vaardig en goed georganiseerd te werk. Ze zijn goed gefinancierd en in staat om snel op wereldwijde schaal toe te slaan. Om effectieve bescherming te kunnen bieden, moeten we met dezelfde snelheid werken en trefzekerder tegenmaatregelen ontwikkelen op basis van betrouwbare data.’

Deze technische samenwerking speelt zich vooral in de VS af, maar de gevolgen zijn ook merkbaar voor de klanten van Fortinet en IBM in de Benelux, zo zegt een woordvoerster van Fortinet. Zij kunnen door api’s de producten integreren, met een hoger security level als resultaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-08T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.