Zivver ontvangt 10,4 miljoen euro voor groei

Dit artikel delen:
Euro

De Amsterdamse startup Zivver haalt zo’n 10,4 miljoen euro (twaalf miljoen dollar) op aan groeifinanciering. Het geld komt van de bestaande investeerder henQ Capital en de nieuwe Engelse investeerders Dawn Capital en DN Capital. Zivver gebruikt het geld om nieuwe markten en landen te betreden.

Zivver, opgericht in 2015, biedt naar eigen zeggen een oplossing voor veilig e-mailen, chatten en bestandsdeling. Het richt zijn dienstverlening op de gezondheidszorg en de publieke sector in Nederland. De onderneming zegt 20 procent van alle Nederlandse ziekenhuizen en 20 procent van de Nederlandse gemeenten te bedienen.

Eerder dit jaar trok het bedrijf de landgrens over en tekende het twee Belgische ziekenhuizen als klant op. Ook bedient het ziekenhuizen in Duitsland. Dit vormt volgens de onderneming het begin van een internationalisering. Met de huidige investering van ruim tien miljoen euro wil het bedrijf nog meer klanten buiten Nederland optekenen.

Daarnaast wil Zivver zijn product in andere sectoren gaan aanbieden. Het mikt hierbij op de advocatuur, zakelijke dienstverleners en verzekeraars. ‘De groei in deze markten zou nog wel eens sneller kunnen gaan dan in de zorg en gemeentemarkt’, aldus Zivver-directeur Rick Goud. ‘Daar zetten wij stevig op in.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-16T10:45:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.