Atos en Indra treden toe tot cybercoalitie Navo

Dit artikel delen:
NAVO

Ict-dienstverleners Atos en Indra gaan samenwerken met het Informatie en Communicatie Agentschap van de Navo (NCIA, Nato Communications & Information Agency). Het Franse en Spaanse ict-bedrijf wisselen doorlopend informatie uit met de Navo over aanvallen, cyberveiligheid en potentieel relevante cyberbedreigingen.

Tijdens het NIAS Cyber Security Forum’18 dat op 16 en 17 oktober 2018 plaatsvond in het Belgische Mons, ondertekenden beide bedrijven een overeenkomst met het Navo-agentschap.

De overeenkomst moet zorgen voor een snelle uitwisseling van informatie over cyberbedreigingen. Daardoor moeten deelnemers zich sneller bewust zijn van gevaarlijke situaties en hun netwerken beter kunnen beschermen. In de praktijk moet dat leiden tot een vroegtijdige bilaterale uitwisseling van technische informatie met betrekking tot cyberdreigingen. Geclassificeerde informatie blijft buiten beschouwing.  

Kevin Scheid, hoofd van de NCIA: ‘We versterken onze partnerships op het gebied van cybersecurity over de hele linie, en kunnen hierdoor een verbeterde ondersteuning van de Navo en Navo’s gezamenlijke veiligheidsmissies bieden. Alleen door samen te werken kunnen we adequaat reageren op de tienduizenden digitale dreigingen die we het hoofd moeten bieden.’

Thales en Vodafone

Het Navo Communicatie- en Informatie Agentschap leidt de samenwerking en is verantwoordelijk voor de operationele inzet en beveiliging van de netwerken van Navo. Het gaat dus puur om uitwisseling van informatie en niet om het leveren van securitydiensten. Door de overeenkomst behoren Atos en Indra nu tot een select aantal ict-partijen die een dergelijke partnership met Navo hebben getekend.

Eerder tekenden partijen als Thales, Vodafone en CY4GATE soortgelijke overeenkomsten met de Navo.

Atos en Indra

Atos heeft zich als algemeen ict-dienstverlener doorontwikkeld tot een bedrijf dat ook securityadviesdiensten levert. Daarbij ligt de specialisatie vooral in cybersecurity binnen defensie en de overheid.

Indra heeft het dienstenaanbod onlangs opgedeeld in drie pijlers: transport, luchtverkeer en defensie en security.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-22T11:27:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.