Europa is onderverzekerd voor cyberbedreigingen

Dit artikel delen:

In vergelijking met andere ontwikkelde regio’s is Europa onderverzekerd voor wat betreft cyberbedreigingen. Dat schrijft verzekeraar Lloyd’s in zijn ‘Global Underinsurance Report: A World at Risk’.

Volgens het rapport, dat werd opgesteld door Lloyd’s en het Centre for Economics and Business Research, is er een kloof tussen de bedreigingen waar landen en bedrijven voorstaan en de mate waarin ze verzekerd zijn. Het rapport zoomt voornamelijk in op natuurlijke rampen (klimaatverandering, aardbevingen, overstromingen,…) maar heeft ook aandacht voor cyberbedreigingen.

Hoewel de aandacht voor cyberverzekeringen stukken hoger is in ontwikkelde landen vergeleken met ontwikkelingslanden, is Europa een stuk minder goed verzekerd dan de Verenigde Staten, aldus Lloyds. Een deel van die discrepantie heeft te maken met het ontbreken van strikte regels in de EU, voor de introductie van de GDPR.

In 2016 was de verzekeringsgraad in Duitsland bijvoorbeeld dertig procent en in het Verenigd Koninkrijk zo’n 36 procent. In de VS lag dat cijfer op 55 procent. Met de invoering van de GDPR wordt verwacht dat Europa een inhaalbeweging zal doen. Het rapport laat ook zien dat er grote verschillen zijn tussen Europese landen onderling. Nederland is het land met de hoogste verzekeringspenetratie ter wereld, net zoals dat ook in het rapport van 2012 was. België behoorde niet tot de onderzochte landen.

Wereldwijd hebben cyberaanvallen in 2017 bedrijven tussen de 445 en 608 miljard dollar gekost, zo schat Lloyds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-23T10:30:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.