Fortinet neemt Schotse Zonefox over

Dit artikel delen:
Puzzel

De Amerikaanse securityspecialist Fortinet lijft zijn Schotse branchegenoot Zonefox in. Dit is een Edinburgh gevestigde, niet-beursgenoteerde, aanbieder van cloudoplossingen voor de detectie van interne bedreigingen (insiders). De financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt.

Zonefox heeft machine learning-technologie in huis die in staat is om uit miljarden gebeurtenissen per dag aanknopingspunten aan te dragen voor het blootleggen van blinde vlekken binnen het netwerk en die gebruikers op de hoogte stelt van verdachte activiteiten.

De machine learning-technologie van Zonefox voor het opsporen van bedreigingen moet een aanvulling vormen op de endpoint-beveiliging en incidentrespons van FortiClient, zo motiveert Fortinet de overname in een persbericht. De Zonefox-technologie voegt ook mogelijkheden toe voor analyses van het gebruikersgedrag aan FortiSiem (security information and event management) zowel op locatie als in de cloud. Fortinet verwacht dat de nieuwe mogelijkheden voor endpoint-beveiliging van Zonefox bedrijven in staat stellen om machine learning effectiever te benutten voor de detectie van afwijkend gedrag en een snellere reactie op bedreigingen door insiders.

Het in Edinburgh gevestigde ZoneFox beschikt over een kantoor in Londen en wordt geleid door Jamie Graves, een it-ondernemer die zich in cyberbeveiliging specialiseert. Het bedrijf kent zijn oorsprong aan de Edingburgh Napier University, zo schrijft de BBC. Er werken 25 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-24T10:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.