Veracode verandert opnieuw van eigenaar

Investeerder Thoma Bravo betaalt Broadcom 950 miljoen dollar

Dit artikel delen:

De Amerikaanse beveiligingsspecialist Veracode wordt overgenomen door het investeringsfonds Thoma Bravo. De huidige eigenaar, de chipbakker Broadcom, krijgt er 950 miljoen dollar voor.

Broadcom kreeg Veracode in handen via de overname van softwarebedrijf CA. CA lijfde Veracode in april 2017 in voor zowat 614 miljoen dollar. Het bedrijf werd in 2006 opgericht.

De aankoop is de laatste in een lange reeks investering van Thoma Bravo in cybersecurity en technologie. Vorige maande kondigde het nog de overname aan van Imperva en in juli nam het, volgens bronnen van Reuters, een meerderheidsaandeel in Centrify. Ook onder meer DigiCert, Bomgar Corporation en LogRhythm zijn eigendom van het fonds. Daarnaast participeert het ook in McAfee en Barracuda Networks.

De verkoop van producten voor cybersecurity groeit sneller dan andere it-segmenten. Zowat tweeduizend bedrijven gebruiken Veracode om de beveiliging van hun applicaties na te gaan, zegt Veracode zelf. Daarbij zit ongeveer een derde van alle bedrijven in de Fortune 100-lijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-07T11:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.