Een derde bedrijven geïnfecteerd met Coinhive

Dit artikel delen:

Coinhive viert deze maand zijn verjaardag: de cryptominer staat precies één jaar bovenaan op de lijst van populairste malware. Dat blijkt uit de Global Threat Index van securitybedrijf Check Point. In de afgelopen twaalf maanden trof Coinhive bijna één op de drie bedrijven wereldwijd.

In november vierde Coinhive zijn eerste verjaardag. De malware staat sinds 2017 bovenaan de lijst met populairste bedreigingen en kan zich nu precies één jaar de nummer één noemen. In de laatste twaalf maanden werden bijna een kwart van alle organisaties wereldwijd geconfronteerd met Coinhive. Cryptomining-malware in het algemeen trof maar liefst 38 procent van de ondernemingen wereldwijd, zegt Check Point.

Coinhive blijft dan wel de nummer één, andere malware zoals het Emotet-botnet winnen ook aan populariteit, onder andere dankzij Thanksgiving. In de Global Threat Index-editie van november stoomt het Emotet-botnet de top tien van populairste malware binnen. Dat botnet groeide sterk na verschillende nieuwe aanvalscampagnes, waaronder een succesvolle campagne in Thanksgiving-thema.

De Thanksgiving-campagne was opgebouwd rond ‘malspam’-e-mails, vermomd als Thanksgiving-kaartjes. De mails bevatten kwaadaardige bijlagen, alweer voorzien van bestandsnamen rond het Thanksgiving-thema. Zo kon het botnet verder verspreiden en raakten computers ook geïnfecteerd met andere malware. De strategie deed de wereldwijde impact van het Emotet-botnet met een kwart stijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-18T10:47:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.