Akamai neemt identiteitsspecialist Janrain over

Dit artikel delen:
Puzzel

Het Amerikaanse Akamai, leverancier van het gelijknamige content delivery-netwerk (cdn), heeft het eveneens Amerikaanse Janrain overgenomen. Dat bedrijf is gespecialiseerd in ‘customer identity access management’: het beheren van de identiteit van gebruikers van systemen.

Janrain neemt login- en registratie-workloads voor zijn rekening via een cloudgebaseerd platform. Dat verifieert gebruikers aan de hand van hun apparaten en locatie en bouwt extra beveiliging in wanneer het vermoedt dat er iets niet klopt.

‘De integratie met het Intelligent Edge Platform van Akamai biedt beveiliging, compliance en ruimte voor de groei van online interacties’, zo motiveert Akamai de overname in een persbericht. ‘De overname van Janrain voegt mogelijkheden toe die Akamai’s klanten helpen bij het opzetten en behouden van digital trust onder hun gebruikers.’

Akamai wil de producten van Janrain in zijn eigen Intelligent Edge Platform integreren. Dat moet securityvoordelen bieden op twee gebieden: bot management en threat intelligence. De Akamai Bot Manager detecteert botactiviteiten tijdens logins en registraties en houdt zo het risico op misbruik onder controle. Met Akamai Threat Intelligence kunnen gebruikers beslissingen nemen over de toegang van gebruikers tot registratie- en loginpagina’s, gebaseerd op de opgebouwde reputatie door eerder online gedrag.

Janrain is een particulier gefinancierd bedrijf met het hoofdkantoor in Portland, Oregon. De transactie wordt naar verwachting vroeg in het eerste kwartaal van 2019 gesloten. Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-16T09:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.