Hackers leggen mail bij zinkverwerker Nyrstar plat

Dit artikel delen:

Cybercriminelen hebben het it-systeem van de zinkverwerkende groep Nyrstar platgelegd. Dat schrijft De Tijd. Door de hack kon het bedrijf, dat ook een site heeft in het Belgische Balen, geen e-mails sturen.

Volgens Nyrstar werden de industriële activiteiten van het bedrijf nooit bedreigd en is de hack ondertussen onder controle. Enkele it-systemen waaronder de mailservers werden wil stilgelegd om verdere schade te voorkomen.

Nyrstar heeft specialisten onder de arm genomen om zijn systemen opnieuw in de lucht te krijgen. Er is een noodplan in werking gesteld om de impact op de activiteiten en de klanten zoveel mogelijk in te perken. Over hoe de aanval precies plaatsvond of wie er achter zat, heeft Nyrstar nog niets gezegd.

Voor Nyrstar is het een zoveelste tegenslag. Het bedrijf gaat momenteel door zwaar weer en kijkt tegen een schuldenberg van bijna anderhalf miljard euro aan. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het kan zeer goed zijn dat deze actie goed is getimed en gecoordineerd. Het zou niet voor het eerst ziijn dat schuldeisers zich wenden tot minder legale wegen en middelen druk te zetten betaling van rekeningen af te dwingen. Het lijkt een nieuwe trend te worden aangezien dergelijke geluiden wat vaker naar boven komen.

Het is te hopen dat Nyrstar in ieder geval een plan van aanpak heeft liggen dat onmiddelijk voorziet in het zo snel mogelijk in de lucht brengen van email systemen.

Success gewenst aldaar....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-23T14:07:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.