Belgische leerplatform Datacamp gehackt

Dit artikel delen:

De gebruikers van het Belgische leerplatform Datacamp hebben een mail gekregen met de mededeling dat hun gegevens door een hacker bemachtigd zijn. Niet alle gebruikers zijn getroffen, volgens de website The Register gaat om zevenhonderdduizend mensen.

Datacamp is een startup uit Leuven die een leerplatform aanbiedt en ruim 3,3 miljoen gebruikers heeft. Hackers hebben toegang gekregen tot namen, mailadressen en versleutelde wachtwoorden van zevenhonderdduizend van hen. Alle gehakte accounts zijn ondertussen door het bedrijf van een nieuw wachtwoord voorzien.

De hack van Datacamp maakt deel uit van een veel grotere hackingoperatie waarbij 617 miljoen accounts werden gestolen en te koop aangeboden op het dark web. Voor twintigduizend dollar konden geïnteresseerde kopers er eigenaar van worden. De database van Datacamp was al voor vijftig dollar te koop.

Datacamp heeft negentig mensen in dienst in kantoren in Leuven, New York en Londen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-14T09:59:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.