Itsme breidt uit naar digitale handtekening

Dit artikel delen:

Itsme, de Belgische identificatie-app die kaartlezers en online wachtwoorden vervangt, biedt nu ook de mogelijkheid om, met naar eigen zeggen de hoogste veiligheidsgarantie, een document elektronisch te ondertekenen. Sinds september 2018 is Itsme hiervoor officieel erkend als ‘Qualified Trust Service Provider'.

Met de gekwalificeerde handtekening van Itsme is het voortaan mogelijk om via de smartphone een document goed te keuren bij een sociaal secretariaat, een overeenkomst te sluiten met een interimkantoor, een lening te verkrijgen bij de bank, een notarieel document te ondertekenen of een huurovereenkomst aan te gaan.

Daarvoor is Itsme Sign vanaf nu aanwezig op platformen zoals aangeboden door Connective, Doccle, Isabel Group en Luxtrust. Klanten van deze bedrijven kunnen dus vragen om de optie Itsme Sign te activeren zonder enige implementatie.

‘Met Itsme Sign realiseren we de laatste stap om processen volledig te digitaliseren’, zegt Kris De Ryck, ceo Belgian Mobile ID. ‘De gekwalificeerde handtekening van Itsme biedt consumenten de mogelijkheid om op een heel eenvoudige manier - volledig mobiel - documenten te tekenen op wettige wijze. Voor onze partners betekent dit dat zij processen kunnen digitaliseren die vandaag vaak tijdrovend en daardoor ook kostelijk zijn. Een duidelijke win-win dus voor alle betrokkenen.’

Van digitale handtekeningen bestaan heel wat varianten (eenvoudig, geavanceerd, gekwalificeerd). Itsme biedt enkel de gekwalificeerde handtekening aan, dat is de variant die de meeste garanties biedt, zegt het bedrijf. Itsme heeft ook een erkenning om in regel te zijn met de Europese eIDAS-regels die elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties regelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-21T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.