Digitaal winkelplatform Cityfashion gehackt

Dit artikel delen:

Cityfashion, een digital shopplatform van de mediagroep Mediahuis, is eerder deze week het slachtoffer geworden van een hackaanval. Daar zijn ook persoonsgegevens buitgemaakt. Over hoeveel data het gaat en welke het precies zijn, wordt nog onderzocht.

Mediahuis (uitgeverij van onder meer De Standaard en Gazet van Antwerpen) kwam achter de aanval nadat ze erover verwittigd werd door een van haar dataverwerkers. Onmiddellijk na het ontdekken van de aanval werden de nodige maatregelen genomen om het lek te dichten. Hierbij werden om veiligheidsredenen ook de Cityfashion-server en de verschillende websites en webshops van de klanten, tijdelijk offline gehaald. 

‘Alles werd in het werk gesteld om de handelaars, die het Cityfashion-platform gebruiken, te informeren over het incident’, zo schrijft Mediahuis in een mededeling. ‘Conform de regels van de GDPR/AVG werd melding van de inbreuk gedaan aan de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA).’

Mediahuis benadrukt dat het veiligheidsincident zich beperkt tot het Cityfashion-platform. Er werden geen problemen vastgesteld met betrekking tot de data of de websites van de andere merken van Mediahuis.

Cityfashion is een platform dat aan lokale modehandelaars een webshop biedt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-01T11:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.