Leuvense Nextauth rondt investeringsronde af

Dit artikel delen:
Encryptie

De Leuvense startup Nextauth, een spin-off van Imec, heeft zijn eerste investeringsronde afgerond. Het bedrijf ontwikkelt beveiligde mobiele authenticatie-oplossingen.

Met de technologie van Nextauth hoeven gebruikers hoeven niet langer gebruikersnamen of wachtwoorden in te voeren, maar bevestigen ze hun login in een app met hun vingerafdruk. KU Leuven en Investlink stapten in deze investeringsronde als aandeelhouder in het bedrijf. Samen met de investering werd ook technologie ingebracht die ontwikkeld is bij Cosic, een Imec-onderzoeksgroep aan de KU Leuven. De financiering zal gebruikt worden voor de verdere uitbouw van de spin-off en de vermarkting van de technologie.

‘Deze nieuwe technologie is het resultaat van jarenlang onderzoek naar veilige authenticatie in Cosic. De Nextauth-technologie toont aan dat het mogelijk is om spitstechnologie te vertalen naar oplossingen die een sterke meerwaarde bieden in de markt’, zegt professor Bart Preneel van KU Leuven.

De precieze grootte van de investering van KU Leuven en Investlink is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-27T10:03:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.