Opening centrum Hydro Group uitgesteld door hack

Dit artikel delen:

De opening van het Hydro Excellence Center in Landen, gepland voor 16 mei, gaat niet door. De Noorse aluminiumgroep is aangevallen door hackers en wil zich nu ‘focussen op haar klanten’. De opening is uitgesteld naar een latere, nog te bepalen datum.

Als gevolg van een wereldwijde cyberaanval op de Hydro-groep op 18 maart zal de inauguratie van hun Hydro Excellence Center in Landen, oorspronkelijk gepland op 16 mei, worden uitgesteld tot een latere datum. De Belgische directie heeft deze beslissing genomen zodat zij zich uitsluitend op hun klanten kunnen richten en alle bestellingen te bezorgen binnen de afgesproken levertijd.

Doordat hackers het it-systeem konden binnendringen, is ‘het logistieke en operationele vermogen van de groep’ aangetast, zo laat het bedrijf weten. ‘Door die goed voorbereide en complexe aanval, liep Hydro een aantal vertragingen op in meerdere productieonderdelen, in de facturering en de rapportage.’

Ondanks de aanval konden de primaire metaalactiviteiten van Hydro, evenals de meeste andere units, operatief blijven dankzij ‘palliatieve en handmatige oplossingen’. Desondanks kenden deze activiteiten een aanzienlijke daling van bijna vijftig procent.

Momenteel zet Hydro alle beschikbare interne middelen in om de situatie op te lossen, klinkt het. Het bedrijf werkt daarvoor samen met externe experts. Alle computers en servers worden nagekeken en opgeschoond om eventuele malware te verwijderen en de beveiliging te herstellen.

Binnenkort zal een nieuwe openingsdatum voor het expertisecentrum worden bepaald.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-09T11:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.