Fujitsu scherpt cybersecurity-niveau van Van Oord aan

Dit artikel delen:
cybersecurity

Fujitsu heeft een driejarig contract getekend met internationaal maritiem aannemer Van Oord om diens positie op het gebied van cybersecurity te verbeteren. De samenwerking bestaat eruit dat het Japanse ict-bedrijf een selectie aan beheerde beveiligingsservices voor Van Oord implementeert.

Van Oord, met zijn hoofdvestiging in Rotterdam, is gespecialiseerd in baggeren, landwinning en het aanleggen van offshore-windparken. Fujitsu gaat voor de onderneming nu een uitgebreid pakket aan beveiligingsoplossingen implementeren met consulting en beheerde oplossingen, met inbegrip van aanbevolen procedures voor beveiligingsmaatregelen. Het contract omvat een doorlopende beoordeling van kwetsbaarheden en 'security-information-and-eventmanagement-as-a-service'. Die service brengt gebeurtenissen en informatie uit meerdere bronnen op één lijn en past vervolgens automatische analysetechnieken toe om potentiële risico's en bedreigingen bloot te leggen.

Het resultaat is een brede zichtbaarheid van de beveiligingspositie van een netwerk, waarbij de ingezette techniek voldoet aan de wettelijke vereisten, aldus Fujitsu. Ook maakt de ict-dienstverlener een ciso-dashboard en implementeert het een module voor het leveren van responscapaciteit gebaseerd op het Incident Response-kader van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST). Dit kader voorziet in soort van framework voor de inrichting van de cyberverdedigingsarchitectuur.

Hoger niveau

Door Fujitsu als partner aan te trekken voor het bouwen van cybersecurity-oplossingen, hoopt het wereldwijd opererende Van Oord de eigen beveiliging en bescherming naar een hoger niveau te tillen. Die stap moet de deur weer openen naar grote internationale contracten waarvoor gecertificeerde of bewezen it-beveiliging een vereiste is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-23T18:24:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.