iPhone krijgt id-verificatie met ‘Dutch’ ReadID

Dit artikel delen:

Met de komst van Apple’s bètaversie voor iOS 13 krijgt near field communication (nfc) een extra functionaliteit. Via een iPhone met daarop ReadID van Innovalor is het straks mogelijk de radio-frequency identification (rfid)-chips in ePaspoorten en identiteitskaarten te lezen.

Vergeleken met bestaande technologieën is verificatie op basis van identiteitsdocumenten op nfc veiliger en biedt het bovendien meer gebruikersgemak. Tot nu toe was het alleen mogelijk de ingebouwde nfc-functionaliteit van een Android-telefoon te gebruiken. Voor de iPhone ontbrak deze functionaliteit, omdat de iOS-api’s dit niet toestonden. Met de release van iOS 13 en het beschikbaar komen van ReadID voor de iPhone is id-verificatie via elke moderne smartphone nu wel mogelijk.

Grote Europese banken zoals Rabobank, ING, de Volksbank en DNB (Noorwegen), en ook politieorganisaties, vertrouwen al op ReadID, een softwareproduct van het Nederlandse bedrijf Innovalor.

Android

ReadID is al een aantal jaren beschikbaar op Android. Maarten Wegdam, directeur van het in 2013 opgerichte Innovalor, laat weten blij te zijn dat ReadID nu ook binnen het bereik van iPhone-gebruikers komt. ‘Aangezien vrijwel elke burger of consument met een smartphone nu ReadID kan gebruiken, zijn we ervan overtuigd dat dit grote impact zal hebben op online-gebruik, zoals bij mobile onboarding voor banken. Dit zal de digitalisering versnellen en identiteitsfraude verminderen’, aldus Wegdam in een persverklaring.

Apple’s iOS 13 is nu als bèta beschikbaar voor ontwikkelaars en zal naar verwachting in september 2019 in handen komen van een breed publiek .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-05T18:11:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.