BT opent Cyber Security Operations Centre in Parijs

Dit artikel delen:
Eiffeltoren

BT heeft een nieuw Cyber Security Operations Centre in Parijs geopend en geeft zijn bestaande soc’s in Frankfurt en Madrid een upgrade. Het wereldwijde netwerk van de centra en zijn drieduizend beveiligingsspecialisten beschermt BT tegen 125.000 cyberaanvallen per maand.

De cybercentra van BT dienen niet enkel om BT te beschermen, maar bieden ook oplossingen voor bedrijven en overheidsdiensten. Het centrum in Parijs biedt detectie van incidenten, threat intelligence en geautomatiseerde diensten. Het voldoet zowel aan de PDIS- als NIS Directive-standaarden. Volgens de Franse wetgeving mag kritieke infrastructuur enkel beschermd worden door providers die aan PDIS beantwoorden. BT is bezig met die certificering te behalen.

Tegelijk verhuist het soc in Madrid naar een nieuw gebouw. Zowat vijftig mensen mogen het hun nieuwe werkplek noemen. Het biedt Cloud-siem (Security Incident & Event Management) waarmee cyberspecialisten aanvallen kunnen detecteren en counteren. Ook het soc in Frankfurt krijgt eigen siem-infrastructuur vanaf juli.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-18T14:58:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.