NTT smelt 28 onderdelen samen tot NTT Ltd.

'Nieuw' ict-concern met omzet van elf miljard dollar

Dit artikel delen:
Samengaan

Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) kondigt vandaag officieel de start aan van NTT Ltd., een samenbundeling van 28 bedrijven, waaronder NTT Security, NTT Communications en Dimension Data. Deze 'nieuwe' wereldwijd opererende ict-dienstverlener uit Japan heeft een omzet van elf miljard dollar en telt veertigduizend werknemers. Het hoofdkantoor van NTT is gevestigd in Londen.

Door de krachtenbundeling wil NTT zich duidelijker op de internationale markt profileren als ict-dienstverlener die zowel sterk is in technologie als in beheer. Ook verwacht het Japanse concern dat klanten door de fusie makkelijker toegang krijgen tot de uiteenlopende technologieën en expertisegebieden binnen NTT. Verder verwacht het concern voordelen te behalen met gerichtere investeringen in innovatie en r&d. Jason Goodall is de wereldwijde baas van NTT Ltd.

Dat de NTT Holding naar één ict-dienstverlener toewilde, was al langer bekend. Vorig jaar werd er nog gesproken over een fusie waarbij ook applicatie-integrator NTT Data betrokken was. Maar dat onderdeel van de NTT-holding wordt naar verwachting pas in een later stadium aan het nieuwe bedrijf toegevoegd. Nu gaat het om de samensmelting van drie andere grote onderdelen: NTT Security, NTT Communications en Dimension Data, en hun dochterondernemingen. De rebranding gaat gefaseerd: de grote namen heten vanaf nu NTT; kleinere onderdelen, zoals bijvoorbeeld datacenterexploitant e-Shelter (deel van NTT Communications) zullen later worden aangepast.

De nieuwe organisatie claimt op dit moment zo'n tienduizend klanten wereldwijd te bedienen, waaronder multinationals uit het financiële wezen, de farmaceutica, de telecomsector, het nutswezen, de auto-industrie, de industrie en technologiesector. NTT is verder it-partner van de Tour de France, de Olympische Spelen en de Paralympics in Tokio in 2020.

Theresa May

Het wereldwijde hoofdkantoor van NTT Ltd. staat in Londen, een opmerkelijke keuze gezien de Brexit-perikelen en het vertrek daardoor van bedrijven uit Groot-Brittannië. Volgens topman Jun Sawada voelt het ict-concern zich sterk betrokken bij het VK. 'Wij hebben verschillende locaties voor ons hoofdkantoor overwogen en kozen bewust voor Londen. De stad biedt vele voordelen, waaronder een stabiele economie, een breed aanbod van skills en talent, diversiteit in inwoners en meningen en een sterke infrastructuur, scholen en huisvesting voor wereldwijd talent dat hiernaartoe komt.'

Ook in het Verenigd Koninkrijk valt deze keuze op; het persbericht bevat zelfs een quote van de binnenkort afzwaaiende minister-president Theresa May: 'Groot-Brittannië heeft een jarenlange en trotse reputatie als een wereldwijde leider op tech-gebied. Het is fantastisch dat NTT Ltd. voor Londen geeft gekozen als basis voor zijn hoofdkwartier. Een sleutelonderdeel van onze moderne ‘industrial strategy’ is om het VK aan het front te plaatsen van de tech- en datarevolutie. NTT Ltd. voegt zich bij veel andere toonaangevende bedrijven die Groot-Brittannië hun thuis noemen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:52:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.